De digitale paskamer

Misschien herken je het wel. Je hebt een mooie broek of blouse gespot in een kledingwinkel en wilt deze graag passen. Je staat in de kledingkamer en komt tot de ontdekking dat het kledingstuk te groot of te klein is. Indien er geen personeel in de buurt is en je alleen bent, kun je dus alles weer aantrekken en in de winkel een andere maat gaan pakken (en dan vaak ook weer opnieuw in de rij gaan staan). Niet handig dus. Maar gelukkig is daar de technologie. Het meest onmogelijke is namelijk mogelijk geworden!

E-commerce specialisten van Online Heroes uit Antwerpen brengen een op RFID gebaseerde digitale paskamer op de markt. Modemerk Sarah Pacini gaat ze installeren in zijn winkels.

Hoe?
De moderne kleedkamer bevat een spiegel die tevens een videoscherm bevat en via RFID voelt welke kledingstukken of accessoires er in de buurt zijn. De spiegel herkent welke kledingstukken de klant meebrengt in de paskamer en toont een lookvideo om cross-selling aan te moedigen. Die video’s worden afgewisseld met campagne- of merkvideo’s.
Daarnaast heeft winkelpersoneel op de smartphone een app waarmee de wensen van de klant worden overgebracht. Die worden via het menu van de interactieve spiegel overgebracht. Zo kun je dus bijvoorbeeld aangeven dat je graag een andere maat wilt van de broek die je in je paskamer hebt hangen. Hoe handig is dat!

Ik vind het zelf wel een goede ontwikkeling omdat online en offline elkaar in dit geval goed aanvullen en versterken. Het is een ontwikkeling die shoppen nog makkelijker en leuker maakt, en dát maakt mij natuurlijk heel erg blij. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? Ik hoor graag van je, laat een reactie achter!

Share This: