Super makkelijk en lekker recept: zelfgemaakte appelbeignets

Wil je last-minute nog iets lekkers op tafel toveren op oudejaarsavond? Of je vrienden in het nieuwe jaar verrassen met een overheerlijk dessert of gebakje bij de koffie? Dan heb ik hét recept voor iedereen die van lekker eten houdt maar geen zin heeft om uren in de keuken te staan. Voor deze heerlijke zelfgemaakte appelbeignets heb je maar drie magische ingrediënten nodig, te beginnen met frisdrank. Huh, wat? Ja, je leest het goed. Ik kende het drankje Ginger Ale voorheen ook nog niet, maar je maakt er dus echt overheerlijke appelbeignets mee! En het is super simpel om te maken. Mij is het namelijk ook gelukt :-). Ik vind het recept nergens dus deel hem graag met jullie:

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 appelbeignets)Makkelijke en lekkere zelfgemaakte appelbeignets

  • Een grote pan
  • Zonnebloemolie (halve fles)
  • 3 appels
  • Royal club Ginger Ale (helft klein flesje)
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Klokhuisverwijderaar
  • Kom
  • Suikerpoeder/kaneelsuiker
  • Spatel

1. Oké, ik ben nooit zo van het precieze werk, en ben dus gewoon begonnen met het toevoegen van ongeveer een bodempje zelfrijzend bakmeel aan de kom. De exacte hoeveelheden heb ik dus niet gecheckt. Maar geen stress, in dit geval is het belangrijk dat je op gevoel werkt. Voeg aan het bodempje zelfrijzend bakmeel, een scheutje Ginger Ale toe en begin met roeren. Zodra het beslag nog wat dik is doe je er nog wat Ginger Ale bij totdat het een mooi glad papje wordt. Als je straks te weinig deeg hebt, kun je uiteraard meer bakmeel en Ginger Ale toevoegen.

2. Zet ondertussen een pan op die iets minder dan de helft gevuld is met zonnebloemolie.

3. Schil de drie appel en snijd zowel de bovenkant als de onderkant eraf. Verwijder vervolgens het klokhuis met de klokhuisverwijderaar. Snijd de appel vervolgens in verticale plakken.

4. Zodra de olie goed warm is, haal je de appelplakjes door het beslag heen, en doe je ze voorzichtig ongeveer per 2 a 3 tegelijk in de pan. Je zult zien dat ze vrij snel bruin worden. Als ze mooi bruin zijn aan de bovenkant, draai je ze nog een keer om met de spatel zodat ook de onderkant mooi bruin wordt.

5. Haal de appelbeignets vervolgens voorzichtig uit de olie en leg ze op een schaaltje. Herhaal dit weer met 2 of 3 appelschijfjes. Het gaat vrij snel dus je bent zo klaar.

6. Even laten afkoelen en vervolgens nog een laagje suikerpoeder en/of kaneelsuiker erover heen, that’s it! Smullen maar!

Share This: