Zoete aardappel met spinazie, huttenkase en spekjes schotel

Ik fan van zoete aardappel? Je zou bijna denken van wel hè :-). De naam van dit ‘zoete aardappel met spinazie, huttenkase en spekjes schotel‘ recept is een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk. Kenmerken? Makkelijk, snel én gezond! En het was echt smullen geblazen want de ingrediënten in combinatie met elkaar zijn een match made in heaven. Dus, laten we dan ook snel beginnen:

Wat heb je allemaal nodig?
Voor vier personen:

  • Ongeveer 7-8 dikke zoete aardappelen (ik had 5 vrij kleine aardappelen en dat was toch nét te weinig)
  • 400 gram Huttenkase
  • Magere spekreepjes
  • Geraspte jonge 30+ kaas
  • 500 gram verse spinazie
  • Teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Ovenschaal


De boodschappen zijn binnen, en nu?

1. Zet een grote pan met water op en begin ondertussen met de zoete aardappel te schillen. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes en doe deze in de pan zodra het water kookt. Kook de zoete aardappelen vervolgens ongeveer 7 minuten.
2. Zet ondertussen een wokpan op het vuur (met wat olijfolie óf kokosolie) en wok de spinazie samen met de knoflook (in kleine stukjes snijden) totdat de spinazie wat slinkt. Doe op het einde de huttenkase erbij.
3. Bak vervolgens de spekjes in een pan zonder boter of olijfolie (dan bakken ze in hun eigen spek en wordt het niet nog vettiger) en doe deze vervolgens als ze een beetje bruin gebakken zijn bij de spinazie.
4. Zodra de zoete aardappel klaar is, giet je deze af. Breng ze vervolgens op smaak met een beetje zout en peper.
5. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie of kokosolie en beleg de bodem met plakjes zoete aardappel (de helft van wat je hebt). Verdeel vervolgens de helft van het spinazie en spekjes mengsel bovenop de zoete aardappel laag. Doe vervolgens de andere helft van de zoete aardappel weer op die laag, en je raad het waarschijnlijk al, daarop komt het laatste restje van je spinazie en spekjes mengsel.
6. Maak je ‘zoete aardappel met spinazie, huttenkase en spekjes schotel’ compleet met een laag geraspte kaas.
Zoete aardappel met spinazie en spekjes schotel
7. Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven op 180 graden en je ‘zoete aardappel met spinazie, huttenkase en spekjes schotel’ is klaar.

Zoete aardappel met spinazie en spekjes schotel

Smakelijk smullen!

Share This: