Zoete aardappel stamppot met andijvie en mager gehakt

Een smaakexposie in je mond, dat omschrijft deze stamppot het beste!

Daar issie dan hoor, mijn eerste recept is een feit! Die zag je niet aankomen? Of toch wel? De mensen die me kennen weet ik ieder geval dat eten ook naast shoppen een van mijn favoriete bezigheden is. Vooral experimenten met ingrediënten in de keuken vind ik heerlijk. En als het kan, ook graag zo goedkoop mogelijk.
Want lekker, gezond en goedkoop eten gaan best samen in één zin. Ik maakte van de week deze heerlijke zoete aardappel stamppot met andijvie en mager gehakt. Een puur experiment dat deze keer goed gelukt was. En ik weet zeker dat iedereen dit kan maken. Hoe? Ik leg het je graag uit.

Zoete aardappel stamppot met andijvie en mager gehakt
Ingrediënten: (voor 2-3 personen, wij zijn goede eters en aten deze stamppot met z’n tweeën :-))

4 dikke zoete aardappelen
1 krop andijvie
200-300 gram mager gehakt
2 witte uien
Kerrie kruiden
Snufje peper en zout naar smaak
Roomboter

En dan?..

Zet een grote pan met water op. Bak in de tussentijd het gehakt in een pan met olijfolie (of kokosolie voor de echte healthy freaks onder ons) totdat het een mooi bruin kleurtje krijgt.
Schil vervolgens de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Ook de andijvie snijd je alvast met een groot mes in kleine stukjes. Zodra het water kookt doe je de zoete aardappel blokjes in de pan met water en laat deze er ongeveer 10 minuten in zitten.

Breng het gehakt op smaak met wat peper en zout en doe er vervolgens twee grof gesneden uien bij (hoeven geen mooie kleine stukjes te zijn). Bak de uien en andijvie mee met het gehakt en zet de kookplaat vervolgens op een lager pit als de andijvie gaat ‘slinken’. Zodra de zoete aardappelen klaar zijn kun je ze afgieten. Doe ze vervolgens weer terug in de pan met wat roomboter erbij. Pureer de stamppot nu tot een glad goedje (ik deed dit met een stamper, dit kan uiteraard ook met een keukenmachine). Doe vervolgens het gehakt, de ui en de andijvie erbij en vermeng het geheel goed met elkaar. Als laatste nog wat peper, zout en een theelepel kerrie kruiden erbij, en de stamppot is klaar. Smakelijk smullen!

With love,

Anne

 

 

Share This: