Vegan Food Festival Amsterdam

Ben jij bewust bezig met je voeding? Eet je bijvoorbeeld minder vlees of ben je vegetarisch? Of zijn er ook vegans in the house? Respect! Afgelopen weekend bezocht ik het Vegan Food Festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam en het was echt GE-NIE-TEN.
Dat vegans alleen ‘maar blaadjes sla eten’ is dus echt de grootste bullshit! Wil jij minder vlees eten, vegetarisch worden of de stap maken naar een vegan lifestyle? Of zal het je ‘een worst wezen’? Ok√©, ook prima maar dit moet je gewoon even gelezen hebben. ūüėČ


Keuzestress…

Dat was wel een dingetje tijdens het Vegan Food Festival. Jeetje, wat een hoop keuze aan lekker eten! Geweldig om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn met plantaardig voedsel. Wat ik dan zoal gegeten heb?

Pita mi Gado
Oké, deze smaakexplosie was wel een van mijn favorieten (als ik dan écht moet kiezen).


Dit zat er allemaal in deze hemelse pita:
* Soja ‚Äėvlees‚Äô
* Groene bonen
* Wortel
* Chinese kool
* Zoetzure komkommer
* Een topping van geroosterde kokos en pinda’s.
De zelfgemaakte satésaus was gemaakt van geroosterde pinda’s, gember en citroen.

Zeker de moeite waard om eens thuis te maken. Je zult me eeuwig dankbaar zijn (ja echt!).

Quinoa sushi


Wie is er tegenwoordig niet nu niet gek op sushi? Deze variant met quinoa was ook erg lekker en ook weer makkelijk om zelf te maken. I like! Dit zat er allemaal in:
* Zeezwierblad gevuld met zwarte en witte quinoa
* Avocado
* Lente-ui
* Vegan wasabi en mayo

Poké bowl
Tegenwoordig zijn poké bowls steeds meer te zien op het menu bij verschillende restaurants. Een poké wat? Ja, je leest het goed. Deze bowl is een traditioneel gerecht uit Hawai en spreek je uit als po-kay. Dit gerecht wordt door vissers gegeten en is de manier om de restjes vis op te maken. De traditionele poké bowl bestaat uit blokjes vis, meestal is dit verse tonijn, gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes. Maar de vegan variant is net zo lekker. Hmm, deze bowl was met quinoa, avocado, radijs, zeewier, groene bonen, nog iets wits (geen idee hoe het heet maar wel verfrissend), sesamzaad en een heerlijke avocado dressing.

Broodje bapao…jonguh!
Hoe vet is deze stand met groente bapao broodjes?!


Vegan poffertjes
Na hartig is het tijd voor wat zoets, toch? Je kunt me niet blijer maken met heerlijke poffertjes. En laat daar nu ook een vegan variant van zijn. Er waren drie verrassende variaties:
* Rode biet-framboos
* Mint-bascilicum
* Kokos-mango

Ik ging voor rode biet-framboos. Een vreemde combi zou je denken maar het was erg lekker! Nog steeds net zo lekker als poffertjes maar dan ook nog met een roze kleurtje. Helemaal leuk.

De kweekvijver
Naast een hoop eten, muziek en fun (er was bijvoorbeeld een silent disco) waren er ook diverse gastsprekers. Wist je bijvoorbeeld dat een schepje mais al genoeg is als eiwit aanvulling op je fitness dieet? Die kilo’s kip en bakken kwark zijn dus eigenlijk overbodig.

Wat je ook nog niet wist:

  • Het eten van minder vlees zorgt voor vermindering van het broeikaseffect.
  • Door het eten van minder vlees komt er meer landbouwgrond vrij.
  • 1 vegetari√ęrs bespaart zo’n 727 dieren in zijn of haar leven (hier zijn vis en schaaldieren nog niet eens meegerekend!)
  • Minder vlees eten leidt tot minder waterverbruik.
  • Het eten van minder vlees zorgt voor minder overgewicht (Zeg maar doei tegen die extra kilo’s!


Dus?…
Ik ga zeker nóg minder vlees eten en uiteindelijk misschien wel helemaal niet meer. Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere vleesvervangers verkrijgbaar waardoor het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Met deze inspiratie wordt het koken alleen nog maar leuker en creatiever. Vegan worden is best een grote stap dus dat is iets waar ik nu niet gelijk voor kies. Maar zeg nooit, nooit natuurlijk!
Hoe zit dat bij jou? Heb ik je al overtuigd om minder vlees te eten? Of ben je al vegetarisch en wil je de stap naar een vegan lifestyle maken? Ik ben benieuwd! Laat vooral even een reactie achter hieronder. ūüôā

Share This: