Zelfgemaakte vegetarische loempia’s

Een dikke, vette loempia van de cafetaria. Heerlijk, je mag me er ’s nachts voor wakker maken. Mijn maag wordt er alleen minder blij van. Maar gelukkig heb een stuk gezonder alternatief ontdekt: loempia’s gemaakt van rijstvellen. Yum! Super makkelijk en je bepaalt zelf wat er allemaal in gaat. Ik ging deze keer voor een vegetarische loempia met ‘heul veul’ groenten. En dat was genieten!

Wat moet er in je boodschappenmandje?
20 rijstvellen (ik heb ze bij de Appie gehaald)
3 eieren
verse takjes koriander
100 gram auge
Paar wortels
Rode paprika
50 gram mihoen
Sojasaus
Let’s do this!
kluts de eieren, hak de koriander, hussel het door elkaar en bak er in een koekenpan een omelet van. Snijd de omelet, paprika en wortel in dunne reepjes. Laat de mihoen een paar min weken in kokend water en spoel daarna af.

Wrap it up
Neem een kom met warm water en week een rijstvel hier ongeveer 30 seconden in. Verdeel wat van de mihoen, paprika, wortel, taugé en omelet in het midden van het vel. Eigenlijk hetzelfde idee als je een wrap gaat vullen. Pas op dat je niet te veel vulling gebruikt want dan wordt het één grote mislukking (ik spreek uit ervaring). Sla een zijde van het rijstvel over de vulling en vouw ook de zijkanten naar binnen. Rol de loempia nu verder op en leg hem op een bord. Zorg dat ze elkaar niet aanraken anders gaan ze aan elkaar plakken, gebruik eventueel een stukje folie om er tussen te leggen.

gezonde-vegetarische-loempias-2
Dippen maar
Herhaal dit met een nieuw rijstvel en maak er zoveel als je maar wil. Zet nog even een kommetje met sojasaus klaar, dip it en smakelijk smullen. Ik vond ze in ieder geval erg lekker en ga de volgende keer voor een vulling met garnalen of kip!

Bron afbeelding: www.pinterest.com

Share This: